1. Producte

100% cotó sostenible

La indústria tèxtil viu en un canvi constant. I encara que queda molt per fer perquè la moda siga totalment respetuosa amb el medi ambient, el primer pas que donem es troba en el canvi de teixits i materials. Nosaltres hem apostat per  utilitzar cotó sostenible. Segurament has escoltat moltes vegades aquestes paraules, però què signifiquen? Quan parlem d’aquest terme ens referim al material que s’ha obtés a partir d’explotacions agrícoles on s’ha reduït l’aplicació de productes químics i s’han portat a terme tècniques ambientals atentes amb la producció. Tècniques com: l’optimització de l’ús de l’aigua durant la producció; i en l’àmbit humà, la cura i el respecte de les condicions laborals de tots els treballadors.

Tinta ecològica

Moltes vegades ens fixem solament en el teixit de la samarreta, però què ocorre amb la tinta que s’utilitza per a l’estampació?  Doncs bé, nosaltres hem apostat per una manera de serigrafiar més ecològica: la tinta amb base d’aigua que ens permet:

  • No utilitzar la tinta més convencional, com és la de PVC.
  • Planxar la peça sense que es fonga.
  • No detectar la capa d’estampat en passar la mà.
  • No utilitzar ningun metall ni substància química.
  • Donar més color a les nostres peces.

Embalatges

Volem fer els nostres productes tan sostenibles com puguem, per això, hem substituït tot el packaging de plàstic per cartó i paper reciclable.  I per a què? Perquè a les teues mans tot tinga sentit, perquè des de fora cap a dins el tracte amb Ampelt t’aporte equilibri amb el nostre entorn! 

2.Cadena de Suministrament

Km 0

L’elaboració dels nostres productes es considera de km 0, ja que tant el disseny, la producció i la distribució es duen a terme en un radi inferior a 100 km. És a dir, els nostres productes es distribueixen de manera local per a potenciar i afavorir el nostre comerç. Així al mateix temps aconseguim reduir les emissions de combustibles fòssils i ajudem a cuidar el medi ambient.

3. Medi Ambient

Aigua

El consum d’aigua per camiseta es troba entorn als 2000 litres. Per això, des d’Ampelt apostem per l’elaboració de la nostra roba amb cotó sostenible i tints ecològics, els quals ens permeten reduir el consum hídric durant el procés de confecció, entorn uns 100L per peça. 

Emissions

La confecció i la distribució d’Ampelt es gestionen de manera local. Apostem pel nostre comerç i junt a ell creixem i ens conscienciem de reduir les emissions de gasos a l’atmosfera, entre altres coses, gràcies al transport local que queda disminuït a 1,5 km per camiseta, aproximadament. 

Per tant, cada camiseta entregada permet reduir aproximadament 1,5 km d’emissions de CO2 emeses per un vehicle, respecte a una gestió convencional. 

Energia 

En reduir l’aplicació de plaguicides i fertilitzants químics, l’ús d’energia per al tractament del cotó sostenible és sols un X% davant del cotó convencional.

Encara ens queda molt de camí a recórrer, som conscients que es pot fer millor. Açò acaba de començar!

#AMPELT-D.O.València

Shopping Cart